Voedselkwaliteit en -veiligheid zijn belangrijk voor veel horeca-ondernemers en/of winkeliers die te maken hebben met verse producten. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg manieren om etenswaren langer te kunnen bewaren. Een ideale manier om eten langer vers en smaakvol te houden, is door vacuümzakken te gebruiken. Tegelijkertijd geef je door te vacumeren bacteriën geen kans om zich in je voedsel te nestelen. En het allermooiste: bij Packlinq verkopen we de beste kwaliteit vacuümzakken tegen een gunstige prijs: win-win-win!

Vacumeren is het luchtdicht verpakken van etenswaren. Zo blijft de voedingswaarde en de smaak van het eten langer behouden. Om vacuümzakken te gebruiken, heb je een vacumeermachine nodig. Je kunt hiermee dus de houdbaarheid van je eten verlengen, maar ook bijvoorbeeld snel je eten marineren, sous-vide koken of portioneren.

Vacuümzakken maken voorbereiden makkelijker
In de horeca is snelheid van groot belang. Jouw klanten verwachten hun eten binnen afzienbare tijd op hun bord en natuurlijk moet ook de kwaliteit in orde zijn. Met de vacuümzakken van Packlinq kun je een groot deel van het voorbereidende werk al overdag doen: marineer het vlees in een vacuümzak en sluit deze vervolgens luchtdicht af met de vacumeermachine. Of portioneer de maaltijden met behulp van de zakken. Hierdoor heb je ‘s avonds de tijd om alle maaltijden met liefde af te ronden en aan je klanten voor te schotelen.

Ontdek zelf de mogelijkheden van koken met vacuümzakken

Sous-vide koken met vacuümzakken
De vacuümzakken van Packlinq zijn uitermate geschikt voor sous-vide koken; oftewel: het langzaam en gelijkmatig garen van vlees, vis en groenten in een waterbad op een gecontroleerde temperatuur. De temperatuur waarop de producten gegaard worden in combinatie met het luchtdicht verpakken ervan, zorgen ervoor dat de smaak, geur, vitamines en de kleur van de voedingsmiddelen bewaard blijven. En dat zorgt weer voor een optimale ervaring bij jouw klanten!

Benieuwd naar onze goede en voordelige vacuümzakken? Bekijk ons aanbod!